کد خبر : 10851
تاریخ انتشار : جمعه 17 شهریور 1402 - 16:27

رضاکیانی؛

ربع قرن جستجو ….

ربع قرن جستجو ….
ربع قرن عادت و وابستگی ما به این مجرای مجازی چنان سپری شد که بجای انجام پژوهش اینترنتی ، به صراحت می گوییم‌ (( این موضوع را گوگل کن ! )) ...؛

به گزارش پایگاه خبری- تحلیلی رویدادهای خوزستان؛ هوژ خبر از اهواز، متن یادداشت بدین شرح است :

موتور جستجو گر گوگل ( google) ؛ شاخص ترین مرجع اطلاعاتی ساکنان این آشیان مجازی ، وارد بیست و پنجمین سال فعالیت خود شد ….
ربع قرن عادت و وابستگی ما به این مجرای مجازی چنان سپری شد که بجای انجام پژوهش اینترنتی ، به صراحت می گوییم‌ (( این موضوع را گوگل کن ! )) …
برای تحلیل واقع بینانه نقش گوگل در پیشبرد برنامه های متنوع زندگی کافی است ، تنها یک روز خود را دور از آن تصور کنیم ! چه جایگزینی برای دست یابی به پرسش های مختلف ؛ خرد و کلان در فضای فکری ما وجود دارد ؟

عطش دانستن همیشه توام با سرشت اجتماعی و حقیقتجوی انسان بوده است و اتفاقاً در قلمرو گذشت زمان و به موازات پیچیده تر شدن جهان و افزایش دستاوردهای مثبت و منفی انسان ، ضرورت کنکاش ، اطلاع یابی و اطلاع رسانی بیشتر می شود ! ؛ در دورانی برای یافتن پاسخ به پرسش ها و یا طرح ایده های نو ، نگاه مردم به مواضع فیلسوفان و حکیمان و صاحبان قلم ، سخندانان و سخنوران معطوف بود… برهه هایی دیگر از تاریخ در کنار تعامل عالمانه با نخبه گان ، گرایش به خواندن و کاووش، فضای فکری و مطالعاتی را متحول کرد و سپس با عبور از پیچ و تاب های مختلف و رسیدن به عصر کنونی ، با پیشرفت مقتضیات سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین تکثر منابع علم و معرفت ، هرکس به نوعی خود را صاحب نظر و دانای کل می پندارد ! گویی اقتدار مرجعیت فکری نخبگان در این شرایط شکننده شده است ! و همچنین با افزایش دامنه صاحب نظران ( از هر قشری و‌مقطع سنی ) انتخاب پاسخ دقیق به پرسشهای مختلف و رسیدن به جمع بندی نیز بسیار دشوار ! بی تردید یکی از اهرام های مهم تحولات مذکور را فرصت شگفت انگیز فضای مجازی و در دل آن اطلس اطلاعاتی پویایی نظیر گوگل می توان قلمداد کرد ….
هرکس بهتر می تواند نسبت خود را با این منبع اطلاعاتی تبین کند ، اما به نظرم شایسته است عاری از هرگونه مطلق نگری ، با رویکردی واقع بینانه ارزشها و آسیبهای مراجعه به گوگل را مورد تحلیل قرار دهیم … معتقدیم که گوگل مسیر رسیدن به اطلاعات ( فیلم ، عکس ، نوشته , نقشه و…) برای همگان آسان کرد ، اما مهمترین نقطه نگران کننده در این وادی انفعال حس پژوهش ، کتابخوانی و پرسشگری کارآمد و ((یکسان شدن اطلاعات )) است ! برای اثبات این مدعا اندکی به محتوی برخی اخبار ، مطالب ، مصاحبه ها و حتی سخنرانی ها توجه کنیم ، گاهی کوچکترین تمایز و تنوع در مطالب دیده نمی شود ؟! پاسخ روشن است ، چون منبع تغذیه فکری همه گوگل بود ! دریغ از حداقل زحمت برای بررسی سایر منابع و انجام مطالعات عمیق و کارآمد میدانی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.